Endringer i Windows 11 vs Windows 10

Gode råd og informasjon

Hva er de faktiske endringene?
Her er en oversikt over alle de store endringene når du oppgraderer fra Windows 10 til 11, for eksempel endringer i grensesnittet, widgets og mer.

Microsofts Windows 11 har fullført sin gradvise utrulling og er nå klar for bred distribusjon på kompatible enheter. Som med alle større operativsystemoppgraderinger, er det noen store endringer i Windows 11 vs Windows 10, selv om det generelle skiftet går saktere enn tidligere Windows-oppgraderinger. Generelt bør du være klar for et mer Mac-lignende utseende og fokus på produktivitet – pluss sjansen til å endelig bruke Android-apper på datamaskinen din med Windows 11.

La oss se litt nærmere på i de store endringene Microsoft har gjort, og hva som faktisk er annerledes.

Windows 11 leverer et helt nytt og mer Mac-lignende brukergrensesnitt til PCen din. Den har et rent design med avrundede hjørner og pastellfarger. Start-menyen flyttes også til midten av skjermen sammen med oppgavelinjen. Men du kan flytte dem tilbake til venstre, der du finner den i dag på Windows 10, hvis du foretrekker det.

Android-apper

Android-apper er nå tilgjengelig for Windows 11 via Microsoft Store og Amazon Appstore. Dette er noe mange Windowsbrukere har ventet på, og markerer et nytt trekk mot sammenslåingen av mobile og bærbare enheter.

Det nye operativsystemet inkluderer funksjoner kalt Snap Groups og Snap Layouts, som er samlinger av appene du bruker samtidig som sitter på oppgavelinjen, og kan komme opp eller minimeres samtidig for enklere oppgavebytte. De lar deg også enkelt koble til og fra en skjerm, uten å miste hvor de åpne vinduene er plassert.

Microsoft Teams lagt til i oppgavelinjen

Microsoft Teams er innebygd direkte i oppgavelinjen i Windows 11 for enklere videosamtaler.
Teams har fått et ansiktsløft, og er nå integrert direkte i Windows 11-oppgavelinjen. Dette gjør det enklere å få tilgang til videosamtaler (litt mer som Apples FaceTime). Du kan få tilgang til Teams fra Windows, Mac, Android eller iOS.

Widgets på Windows 11-skrivebordet

Start widgets fra oppgavelinjen i Windows 11 for å se raskt informasjon som vær, nyheter og aksjer.
De har eksistert en stund, inkludert i en nylig Windows 10-oppdatering, men ikke like tilgjengelig. Du kan nå få tilgang til widgets direkte fra oppgavelinjen og tilpasse dem for å se hva du vil.

Forbedret støtte for berøringsskjerm, stemmestyring og penn

Microsoft har gjort Windows 11 enklere å bruke på nettbrett enn Windows 10.
For nettbrett har Microsoft som mål å forbedre opplevelsen for berøring, med mer plass mellom ikonene på oppgavelinjen, og støtte for bevegelser. Windows 11 legger også til bedre touch følelse for den digital pennen din, slik at du kan høre og føle vibrasjoner når du bruker den til å ta notater eller tegne. Operativsystemet introduserer også stemmeskriving og kommandoer på tvers av operativsystemet.

Xbox-teknologi for å forbedre spillingen

Windows 11 lanserer tekniske tillegg fra Xbox for bedre spilling. Windows 11 vil få visse funksjoner som finnes i Xbox-konsoller , som Auto HDR og DirectStorage, for å forbedre spillopplevelsen på din Windows-PC. Dette markerer nok et skifte mot å integrere PC-er og Xbox-konsoller for Microsoft.

Vår konklusjon

Windows 11 representerer en modernisering i operativsystemet som er naturlig i den digital utviklingen. Likevel mener vi at gjennomsnittsbrukeren av Windows 10 ikke bør oppgradere til Windows 11 enda. Mange funksjoner pr. august 2022 er fortsatt ustabile og skaper mer hodebry enn glede. Dersom din PC sier at din PC ikke er kompatibel enda, pust med magen og bruk Windows 10 videre. Det blir ikke nødvendig å oppgradere før 2024 og da vil sannsynligvis din PC være kompatibel med Windows 11, og er den ikke det kan du vurdere å kjøpe ny PC da. Har du oppgradert til Windows 11 og støter på problemer med bruk, kontakt oss og la oss hjelpe deg via fjernstyrt support. Klikk her for å bestille fjernhjelp.del innlegget
Hva er familiegruppe på Xbox?
Gode råd og informasjon